Deze mooie volle Zeeuwse oesters komen uit de beste kweekgebieden met veel stroming en een hoog voedselaanbod Tafelcultuur - De Oesterij Special wordt gekweekt in zakken en mandjes die worden vastgezet aan zogenaamde oestertafels. Door de golven en het getij krijgt deze oester een mooie diepe vorm en een dikkere schelp.
De affinage in gezuiverd Oosterscheldewater zorgt voor een mooi uitgebalanceerde, zoetere smaak. Omdat het een special betreft, is de oester mooi vol. Dit zorgt voor een rijke, romige smaakbeleving.
Iberico de Bellotta “Pata Negra” 30 gram
17
Jamón ibérico is de droog gezouten ham van zwarte Iberische varkens, met een zachte textuur en rijke, hartige smaak. Het vetgehalte is relatief hoog omdat een goede iberico ham vet tussen de spieren gewoven heeft, vergelijkbaar met het Japanse Kobe bief. Dit gemarmerde vlees is specifiek voor deze varkens en geeft een rijke smaak.
Gemarineerde zeebaars / ceviche van zeebaars / salade van sushi rijst / krokant van wilde gamba
schuim van gefermenteerde Taiwanese zwarte bonen
Geroosterde rogvleugelfilet / fregola tostata / Zeeuws zeekraal / gegrilde Gordal olijf /
groene Sansho olie / tomaat / saus van witte wijn
Gebakken Coquille / Guanciale / crème van topinamboer / structuur van Roscoff ui in gelei van gekarameliseerde rode wijn / walnootdressing / schuim van fenegriek
Bretonse Artisjok & Noord-Hollandse Opperdoes
25
Artisjok / Fritot van Hollandse bloemkool / Noord hollandse Opperdoes / piccalilly / zomer cantharel / groentenjus
Gemarineerde eendenlever
30
Gemarineerde eendenlever / Bonbons van rabarber en pure chocolade /
”Bread and Butter” van vanille en rozemarijn / lauwwarm gegaarde rabarber
Op de huid gebakken parelhoenfilet / confit van het boutje / lauwwarme paté van het haasje met gerookte Italiaanse bergham / gepofte koolrabi / jus met Jamaicaanse peper / geschaafde zomertruffel
- Supplement gebakken eendenlever 15,-
ZOMERSPECIAL A LA CARTE - TOURNEDOS ROSSINI
55
Gebakken tournedos / gebakken eendenlever / zomertruffel / madeira - Supplement menu 25,-
Mousse van kalamansi / chiboust van kaneel / schuimpjes van gebrande kokos en umebushi / bosbes / roomijs van basmatie rijst / crumble van citroen en macadamia
Semi freddo van witte en pure chocolade en limoen / Brandewijn chocoladetruffels / galettes van pure chocolade, nougatine en Marokaanse munt / luchtige chocolade ganache met koffie / mousse van chocolade en steranijs /
sorbet van pure chocolade /
Chocolade i.p.v. Dessert Deschamps supplement 7
Keuze van de Kaaswagen
* Kaas i.p.v. dessert supplement 7,-
Koffie of thee naar keuze uitgebreid met kleine huisgemaakte zoete lekkernijen